Săptămâna Generozității

giving_tuesday_logo_ro-color 2
giving_tuesday_logo_ro-color 2
00:00
00:00
Țări implicate în mișcare
0
Comunități din toată lumea
0
Mld. $ donați doar în US
0
Inițiative în România
0

Dacă în luna noiembrie avem zile dedicate shopping-ului precum Black Friday și Cyber Monday deja adoptate la nivel internațional, ce ar fi să avem și o zi în care să sărbătorim și să încurajăm generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor?

De la aceasta idee a pornit GivingTuesday, lansată în 2012 în Statele Unite și devenită în câțiva ani o mișcare internațională.

GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, aducând împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Mișcarea se sărbătorește în ultima marți din luna noiembrie sau prima marți din luna decembrie.

Din 2017 One Kind a devenit coordonator local al mișcării și desfășoară campanii de comunicare cu sloganul #puneinimă. 

La noi mișcarea s-a transformat în Săptămâna generozității și ne dorim să devină o sărbătoare națioanală.

Scopul acestor campanii este să îi determine pe români să genereze inițiative de implicare în comunitate și să fie generoși de Săptămâna Generozității, dar și în fiecare zi.

Te invităm să fii alături de noi, să dăruiești, să faci voluntariat, să te implici în comunitatea din care faci parte și să îți îndemni prietenii să facă la fel.

Milioane de oameni din toată lumea, indiferent de etnie, religie, cultură, status social se alătură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc.

Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate și impact când dăruim împreună.

Generozitatea este în fiecare dintre noi și cu toții avem ceva de dat!